Флора баланс фаст

flora-balanceБРЗ ТРЕТМАН ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА ИНТЕСТИНАЛНАТА ФЛОРА

Ферменти попознати како пробиотици се микроорганизми од човечко потекло кои што живеат во интестинумот и ја фаворизираат добросостојбата и здравјето на човекот. Lactobacillus и Bifido bacterium се видови кои што природно се присутни во интестинумот.
• Лактобицилите живеат првенствено во мукозата на тенкото црево каде што се спротивствавуваат на патогените микроорганизми; ја фаворизираат активноста на имуниот систем подобрувајки ги природните одбранбени системи; ги синтетизираат витамините од групата Б и го фаворизираат варењето на лактоза.
• Бифидо бактериите се присутни во големо количество во дебелото црево каде што се спротивствавуваат на лепењето на штетните микроорганизми, фаворизирајки го процесот на варење.
Покрај ферменти во формулата постојат пробиотици од различна природа како на пример Saccharomyces boulardii која што е квасна бактерија и покажува ивонредна ефикасност против бактериите кои што се одговорни за појавата на дијареа од антибиотици и при патување.Формулата содржи инулин кој што е пребиотик корисен за ефектот на пробиотиците.

Оваа формула се користи за брз третман кога е потребно итно урамнотежување на бактериската интестинална флора, во случај на:
•  Дијареа предизвикана од антибиотици, дијареа при патување и дијареа кај деца над 3 години
•  За повозрасни лица, изнемоштени или кај лица со намален имунитет
•  Кај лица кои што имаат нередовен и неправилен режим на исхрана
Начин на употреба: 1-2 кесички во текот на денот, растопени директно во усната шуплина или растворени во чаша вода помеѓу оброци.

Share this post

Banner
Banner
Banner

Контакт

155x155Контакт:
Виола Трејд - Скопје
ул. Востаничка 59
1000 Скопје
+ 389 (02) 2736 462
тел./факс + 389 (02) 2720 438